Министерството на младежта и спорта отпусна допълнително 2 милиона лева

...
Министерството на младежта и спорта отпусна допълнително 2 милиона лева
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев: Българските спортни клубове ще получат допълнително 6,5 милиона лева през 2021 година

Министерството на младежта и спорта отпусна в допълнение 2 милиона лв. по програмата за развиване на спортните клубове. 889 клуба от 50 типа спорт получиха 30%. нарастване на отпуснатите средства тази година.

" Мярката е добра, одобри се доста добре от клубовете. За 2021 година към този момент е гласувано 100% нарастване на средствата по тази стратегия. Българските спортни клубове ще получат в допълнение 6,5 милиона лв., с които ще подкрепят активността си ", това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев на работно заседание при премиера Бойко Борисов.

Спортният министър заяви, че на федерациите беше разрешено да пренасочат средствата си, планувани за присъединяване в интернационалните надпревари, които бяха отсрочени поради пандемията, към разноски за подготовка на спортистите си. Министерството е готово тази мярка да продължи и следващата година.

" Програмата ни за възстановяване на спортната инфраструктура в страната продължава с цялостна мощ ", осведоми още министър Кралев. Пред премиера той рапортува за построените и реконструирани спортни уреди през тази година. Кралев заяви, че са пуснати публични поръчки за още 20 спортни обекта на приблизителна стойност 7 милиона лв..

" Сключени са 21 от договорите за построяването на физкултурните салони в 27 учебни заведения на територията в цялата страна ", сподели още Кралев.

На срещата бе разискван и прогрес в построяването на " Арена Бургас ". " Строителството на залата в Бургас по график би трябвало да завърши до края на първото тримесечие на годината. Част на доставките от детайли на покривната структура трябваше да дойдат от Германия и Италия, само че се забавиха поради пандемията ", заяви министър Кралев.

" Арена Бургас е едно фантастично оборудване, което ще е готово през идващите месец-два. Залата ще може да е хазаин на международни и европейски шампионати по леката атлетика, само че в нея ще могат да се организират и всевъзможни други надпревари ", съобщи министър председателят Борисов.
 Министър Красен Кралев разиска годината за автомобилния спорт
Министър Красен Кралев разиска годината за автомобилния спорт

Въпреки наложените ограничавания поради разпространяването на пандемията от COVID-19 АФБ е съумяла да провежда чудесно 53 надпревари
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР