Министерството на младежта и спорта (ММС) планира да увеличи възнагражденията

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) планира да увеличи възнагражденията
Коментари Харесай

Държавата планира увеличение на заплатите на спортисти и треньори от 2024 г.

 Efbet2023 Horizontal
Министерството на младежта и спорта (ММС) възнамерява да усили възнагражденията на спортисти и треньори от следващата година. Новата стратегия за финансиране през 2024 година планува растеж с 27% на средствата, отделяни за подготовката на състезателите, и 15% нарастване на заплатите на треньорите. 

Програмата беше показана от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев и неговия заместител проф. Даниела Дашева пред федерациите, администриращи олимпийски спортове.

В новите стратегии е заложено обезпечаването на по-добри условия за ефикасен подготвителен и спортен развой въз основата на извоюваните квоти за присъединяване на олимпийските игри в Париж 2024, постигнатите резултати в интервала 2021-2023 година, обществената значителност на спорта, целите на ММС и други

С повишението от следващата година персоналните месечни средства за подготовка и възобновяване на спортистите ще доближават оптималната сума от 3800 лева при 3000 лева сега. Максимално държавно финансиране ще получават спортистите, спечелили олимпийска квота. При треньорите и техните екипи оптималното финансиране може да доближи 3900 лева месечно при таван от 3400 лева до момента.
Бюджетът за спорт пък ще се усили с 13.5 млн. лева до края на годината. Очаква се стратегиите да бъдат одобрени от министъра на младежта и спорта до 31 октомври, като срокът за кандидатстване е до 1 декември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР