Министерството на младежта и спорта (ММС) и правителството ще възстановят

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) и правителството ще възстановят
Коментари Харесай

Спортният министър: Възстановяваме Червено знаме. Ще е дом на спорта, без молове и дискотеки

Министерството на младежта и спорта (ММС) и държавното управление ще възстановят напълно столичния комплекс " Червено знаме " в достоверния му тип. Визата за планиране към този момент е налична, съобщи в четвъртък спортният министър Радостин Василев във фейсбук. " Решили сме да бъде дом на спорта, напълно с държавни пари, без молове, без нощни заведения ", сподели той във видео, снимано от рушащия се състезателен комплекс.

" През последните години се нагледахме на капиталови проекти за този план - публично-частни партньорства, големи обещания, че тук ще бъде възобновено. За мен като жител беше ясно, че задачата е това нещо да бъде заграбено. ММС е подхождало безусловно безстопанствено към своя парцел, а това е златен парцел. Аз не мога да допускам, че в България няма виновни за тази съсипия ", съобщи във видеообръщение Василев от самия комплекс.

" Ние към този момент имаме виза за планиране на обект " Червено знаме ". ММС е извоювало бюджет пред Министерство на финансите, който ще бъде вероятно гласуван при актуализация и признат, за възобновяване напълно на състезателен комплекс " Червено знаме ". Решили сме това да бъде дом на спорта, напълно с държавни пари, без молове, без нощни заведения ", добавя Василев.



Комплексът е открит за Европейското състезание през 1985 година, като оборудването открива пътя към триумфа за редица наши плувци и скачачи. Петте басейна, трибуните за над 2000 индивида и всички останали уреди от години тънат в съсипия, отнемайки шансът за високи спортни триумфи и професионална реализация на днешни спортисти.

Заради изострен дефицит на закрити басейни, те са принудени да упражняват в чужбина.

Последно от него Борис Бонев. Той сподели по какъв начин пустеещият състезателен комплекс " Червено знаме " стремително се разграбва. Видео от рушащата и пустееща постройка сподели изоставени принадлежности за къртене, горелки, газова бутилка за кражба на желязо, материали и дограма.

" Ние ги хванахме в крачка по какъв начин къртеха, всичко, което могат да изкъртят от този басейн. Когато ги конфронтирахме отговорът беше, че това е компания, която има контракт и се е схванала с защитата ", описа Бонев. Той посочи, че по-късно се разбягали.

По-къснона място пристигнал и човек, който наглежда обектът и станало ясно, че става въпрос за " най-нагла кражба ", описа още Бонев.

Вече 9 години спортният обект е към Министерството на младежта и спорта. През предходната година " Спаси София " предложи изоставения басейн и състезателен комплекс " Червено знаме " да бъде трансфериран от Министерство на спорта на Столична община за осъществяване на ремонт. От гражданската самодейност упорстваха за основаване на работна група, която да разиска по какъв начин неповторимият за София комплекс, който от десетилетие е зарязан, да стартира най-накрая да служи на софиянци и българските спортисти. Нищо от това не се случи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР