Министерството на младежта и спорта (ММС) и Националният статистически институт

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) и Националният статистически институт
Коментари Харесай

ММС и НСИ подписаха споразумение за сътрудничество и стратегическо партньорство

Министерството на младежта и спорта (ММС) и Националният статистически институт (НСИ) подписаха съглашение за съдействие и стратегическо партньорство. Национален статистически институт ще дава на Министерството на младежта и спорта информация от статистическите проучвания, включени в Националната статистическа стратегия (НСП). От своя страна ММС ще дава данни, метаданни и методологии за съответни показатели/таблици.

На подписването участваха министър Весела Лечева и нейните заместници Петър Георгиев и Петър Бучков, както и ръководителят на Национален статистически институт Атанас Атанасов и неговият заместител Михаил Кончев. Двете страни разискаха нуждата от информация, обхващаща спортната инфраструктура и нейното положение, както и разбор на популацията и неговите потребности от физическа интензивност.

„ Надявам се, че съдействието сред ММС и Национален статистически институт ще помогне да създадем по този начин значимите изследвания за физическата интензивност и правоспособност на нацията. Това ще е значима основа в бъдещите политики за младежта и спорта. Желанието ми като длъжностен министър, а уповавам се това ще се трансформира и в устойчива политика на едно бъдещо постоянно държавно управление, е да идентифицираме нуждата от спортни обекти в страната и тяхното положение, съобразено с демографията и потребностите на популацията “, сподели министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

„ Поставяме началото на едно ползотворно съдействие. Национален статистически институт разполага с доста сериозна база данни от завършилото броене на популацията в България и може да направи задълбочено изследване на тематики, засягащи сферата на спорта и младежта “, сподели по време на подписването на съглашението ръководителят на Национален статистически институт Атанас Атанасов.

В региона на младежките политики ще бъдат изследвани тематични области: обучение, претовареност, здраве и богатство, тъждество и приобщаване, младежи от дребните обитаеми места, осведоменост и цифрови умения, юношески организации.

Двете страни се сплотиха към мнението, че изследванията са значим инструмент при вземането на осведомени решения и изработването на политики, учредени на действителни и измерими индикатори.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР