Министерството на културата раздаде наградите Златен век по случай 24

...
Министерството на културата раздаде наградите Златен век по случай 24
Коментари Харесай

По случай 24 май: Над 80 творци получиха награда Златен век

Министерството на културата раздаде премиите " Златен век " по случай 24 май. Отличия получиха повече от 80 български създатели за приноса им за развиване на българската просвета и изкуство.



Сред наградените са Валя Балканска, Ели Скорчева и Рашко Младенов. Грамоти за креативен триумфи получиха и по-млади реализатори като цирковото трио " Балкански " и актрисата Кремена Деянова. Министър Найден Тодоров персонално връчи оценките.



Найден Тодоров, длъжностен министър на културата: " Голямата роля на изкуството - да ни изкара от ролята ни на комфорт, с цел да стартираме да се развиваме, тъй като до момента в който сме в зоната си на комфорт нито науката ще върви напред, нито обществото ще върви напред. "



Валя Балканска, национална певица: " Това е гордостта на България, освен за мен. Да си обичаш родината, да си обичаш фамилията, това е горделивост и наслада. Без просвета си нищо. "



фотоси: Българска телеграфна агенция, Министерство на културата

Ели Скорчева, актриса: " Винаги е прелестно, когато работата ни се прави оценка по този метод. В края на краищата ние по тази причина работим. Най-много за оценката на публиката, само че и това е част от публиката. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР