Министерството на културата не установи нарушение в това, че попфолк

...
Министерството на културата не установи нарушение в това, че попфолк
Коментари Харесай

МК провери Андреа заради клипа на гроба на Вазов: Няма нарушения

Министерството на културата не откри нарушаване в това, че попфолк певицата Андреа е снимала видеоклип на гроба на Иван Вазов.Това оповестиха от основна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното завещание “ към Министерство на културата за NOVA.

Певицата съобщи, че песента е отдадена на нейната прабаба, която била близка с Вазов

Оттам показват, че вследствие на направената инспекция, на съображение член 192, алинея 1, т. 1 от Закона за културното завещание, не е открито нарушаване на наредбите на ЗКН на територията на гроба на Иван Вазов, единична историческа недвижима културна полезност, с категория „ национално значение “.

Клипът е качен преди два дни в YouTube и е кавър на сръбската ария Djanum на Teya Dora. В него тя пее на сръбски баладата, чийто текст е за болката, която няма с кого да споделиш, и за самотата. След обявата ѝ в обществените мрежи стана ясно, че песента е отдадена на баба ѝ. Негативните мнения на почитателите ѝ обаче не закъсняха.

" Снимахме клипа на гроба на Иван Вазов, който преди почти 100 години сподели на прабаба ми, Ана, че би трябвало да продължи да пее. И даде роза когато пееше в спектакъл “Ренесанс ” и заместваше Мими Балканска, както написа в дневника и. Но прародител, не даде! Каза, че певиците не са почтени дами. Аз направих този кавър за теб! ", написа някогашната половинка на Кубрат Пулев в профила си в Instagram.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР