Министерството на културата, Дирекцията за строителен контрол в Пловдив и

...
Министерството на културата, Дирекцията за строителен контрол в Пловдив и
Коментари Харесай

Институциите започват проверка след падналата стена на тютюнев склад в Пловдив

Министерството на културата, Дирекцията за строителен надзор в Пловдив и общината стартират инспекция, откакто стена на тютюнев склад в предпазена зона беше съборена през вчерашния ден при почистване на терен за строителство в прилежащ парцел.

Тютюневият склад не е самостоятелен монумент на културата, само че е част от архитектурния отбор „ Филипополис-Тримонциум " и всяка интервенция там би трябвало да бъде съгласувана, разясниха от Министерството на културата.

От компанията притежател на тютюневия склад потвърдиха за Българска национална телевизия, че тяхната постройка е била наранена при дейностите на прилежащия терен, само че към този миг не е ясно дали ще предяват иск.

Заместник-министър Амелия Гешева съобщи, че строителството върху терена, който се намира до тютюневия склад е в съгласие от вложителя с Министерство на културата, само че след случая през вчерашния ден дейностите там са прекратени.
Амелия Гешева, заместник-министър на културата: Това, което беше очевидно, че при осъществяване на изкопни действия в единия парцел е съборена една от стените на тютюнев склад на улица " Г. М. Димитров ". Към сегашния миг и към днешна дата са прекъснати всички строителни и изкопни действия. Започва инспекция на ДНСК, защото това не са здания монументи на културата, само че се намират в зона със разнообразни наставления и режими за запазване на културното завещание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР