Министерството на извънредните ситуации на Беларус завършва въоръжаването и военното

...
Министерството на извънредните ситуации на Беларус завършва въоръжаването и военното
Коментари Харесай

Беларус се готви за въоръжен конфликт

Министерството на изключителните обстановки на Беларус приключва въоръжаването и военното образование на своя личен състав, с цел да има подготвеност да помогне на министерствата на защитата и вътрешните работи при положение на въоръжен спор. Това съобщи отрасловият министър Вадим Синявски, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че чиновниците ще бъдат подготвени да оказват помощ на двете ведомства " при положение на въоръжен спор или някакъв тип вълнения, в които би трябвало да се включи забележителен брой личен състав ".

По-рано през годината беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че желае " всеки мъж - и освен " да може най-малко да борави с оръжие, с цел да е кадърен да отговори на акт на експанзия.

Въпреки че не изпрати свои войски в Украйна, Лукашенко разреши на Москва да употребява територията на Беларус за започване на своята инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Оттогава Беларус и Русия организираха голям брой взаимни военни учения, а през юни Лукашенко разреши страната му да бъде употребена като база за нуклеарните оръжия на Москва - ход, който беше остро неодобрен от Запада.

Освен това беларуският водач постоянно се среща с съветския президент Владимир Путин, като последното двудневно посещаване на Лукашенко в Москва завърши през вчерашния ден. По време на визитата двамата водачи разискаха " стратегическото партньорство ".

Русия и Беларус са свързани в така наречен " съюзна страна ", в която Москва е преобладаващият състезател.

Възприятието, че Лукашенко - парий на Запад, зависи от Путин за оцеляването си, ускори страховете в Киев, че Путин ще го притисне да се причисли към нова сухопътна атака и да отвори нов фронт във войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР