Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи с 212,5 млн.

...
Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи с 212,5 млн.
Коментари Харесай

Държавата отпуска над 212 млн. лв. за развитие на индустриални зони и паркове

Министерството на нововъведенията и растежа ще поддържа с 212,5 млн. лева развиването на индустриалните зони и паркове в България по Плана за възобновяване и резистентност. Минималният размер на безвъзмездната помощ за план е 3 млн. лева, а оптималният – 40 млн. лева Това заяви министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Това е четвъртата мярка по  Плана за възобновяване и резистентност, която МИР ще отвори. По „ Програмата за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии и за привличане на вложения “ („ AttractInvestBG “) ще могат да аплайват всички оператори на индустриални зони и паркове в страната – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени или в напреднал стадий на развиване. Кандидатите могат да вземат участие самостоятелно – за вътрешната инфраструктура, или в партньорство с общини, Агенция пътна инфраструктура, Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ или ВиК оператори – за довеждащата инфраструктура, според от нейните детайли, обясниха от МИР. 

Безвъзмездни средства ще се отпускат и за създаване, реорганизация и рехабилитация на довеждажща инфраструктура до границите на индустриалния парк или зона. Това са пътни и железопътни връзки, преносни проводи и оборудванията към тях (водопровод и канализация, електропроводи, физическа инфраструктура предопределена за разполагане на електронни съобщителни мрежи и др.).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР