Министерството на иновациите и растежа отваря за кандидатстване процедура за

...
Министерството на иновациите и растежа отваря за кандидатстване процедура за
Коментари Харесай

Пулев: Отваряме четвърта мярка за 118 млн. лв. за компании с „Печат за високи постижения“

Министерството на нововъведенията и растежа отваря за кандидатстване процедура за поддръжка на новаторски компании с „ Печат за високи достижения “, получен от Европейската комисия. Чрез нея ще бъдат вложени общо 118,5 млн. лева „ Това е четвъртата процедура по Националния проект за възобновяване и резистентност, която МИР отваря в границите на няколко месеца “, разяснява министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Той добави, че МИР продължава да е най-активното министерство по отварянето на стратегии по Плана за възобновяване. „ По първите две процедури от Плана – за „ Технологична рационализация “ и „ ИКТ решения и киберсигурност “ – успяхме да помогнем на първите 2500 микро-, дребни и междинни предприятия от всяка област в страната. В момента тече кандидатстването и по третата мярка за бизнеса - за фотоволтаици и акумулатори за локално предпазване на сила “, напомни още Пулев.

Целта на новата мярка е да поддържа български компании, които създават рискови нови технологии, артикули и услуги, като всеки план, отличен с „ Печат за високи достижения “ от Европейския иновационен съвет, може да получи до 2,5 млн. лева

Крайният период за подаване на документите е 16:30 ч. на 12 май 2023 година Оценката на плановите оферти ще бъде ускорена и ще покрива единствено административни инспекции.

Кандидатстването за безвъзмездната помощ още веднъж е напълно онлайн - в системата ИСУН 2020:.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР