Министерството на иновациите и растежа не е подписвало договора с

...
Министерството на иновациите и растежа не е подписвало договора с
Коментари Харесай

Милена Стойчева: Всяка една от моите командировки е била свързана с много конкретен резултат

„ Министерството на нововъведенията и растежа не е подписвало контракта с „ Лукойл “ и не е предоставяно финансиране “.

Това сподели в студиото на bTV министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

„ В момента „ Лукойл “, както и други 800 компании, които аплайват по процедурата за поддръжка за преход към кръгова стопанска система, дава заявления и взе участие в тази процедура. Това е напълно законосъобразно, тъй като ние нямаме право да спрем която и да е компания да подаде документи. Те дават отговор на допустимостта да аплайват. Предстои оценка на плановете, инспекция на достоверността на документите и използване на регламентите по правомерност “, уточни тя.

„ При самото кандидатстване глобите против Руската федерация не могат да бъдат приложени. При оформянето на процедурата, което е станало доста преди нас, не е имало условие да бъдат спрени тези претенденти, само че при оценката може да бъде задействана тази мярка “, добави министърът на нововъведенията.

„ Всяка една от моите командировки е била обвързвана с доста съответен резултат. Участвах в първия стратегически разговор сред България и Съединени американски щати. В резултат на тези диалози идващото ми посещаване беше обвързвано с подписването на историческото съглашение „ Артемида “. Това сложи България в нова обстановка – да бъде участник в областта на галактическите политики и промишленост и да отвори благоприятни условия за българските компании “, посочи тя.

Министърът добави, че след визитата ѝ в Хърватия и Словения има притеглен вложител от софтуерна компания.

„ При визитата ми в Калифорния от компанията „ Мета “ споделиха, че би било в полза на тях да развият развоен център за виртуална действителност в България. Днес имахме среща със SpaceX. Вече имат интерес и стартират да разпознават България като място за развиване на гении. За първи път чуват, че ние сме макроикономически постоянна дестинация и имаме всички условия и съгласуваност “, акцентира Милена Стойчева.

Министърът добави, че всяка командировка се регистрира в детайли и се показват резултатите от нея.

„ За интервала от 6 юни до 27 февруари имаме 41% растеж на вложенията в България. Открити са нови 2000 работни места от задгранични вложения. Сертифицирали сме 23 капиталови плана, като от тях три са предпочитани “, акцентира министърът на нововъведенията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР