Министерството на иновациите и растежа (МИР) удължи до 15 февруари

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) удължи до 15 февруари
Коментари Харесай

МИР удължи кандидатстването по процедурата „Внедряване на иновации в предприятията“

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) удължи до 15 февруари 2024 година периода за кандидатстване по процедурата „ Внедряване на нововъведения в предприятията " от Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " (ПКИП). Причината е, че пакетът документи по мярката трябваше да се синхронизира с нов правилник на Европейската комисия (ЕК). Променените условия могат да се видят в системата ИСУН 2020, както и в секцията на процедурата в уеб страницата на МИР (https://shorturl.at/ivGLX ).

В края на предходната година Европейска комисия усили тавана на минималните помощи за бизнесите в Европейски Съюз на 300 000 евро за интервал от три години. До момента предприятията, в това число в България, можеха да получават минимални помощи най-вече до 200 000 евро за три финансови години. Промяната дава опция за по-благоприятни условия за кандидатстване на евентуалните бенефициенти.

Подаването на плановите оферти по процедурата за внедряване на нововъведения в предприятията стартира при започване на ноември. Мярката е с бюджет от 293,4 млн. лева и от нея могат да се възползват микро-, дребни, междинни компании и сдружения с до 499 чиновници от разнообразни стопански браншове.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 50 000 лева, а оптималният ще бъде диференциран по отношение на размера на компаниите. Микро- и дребните предприятия могат да аплайват за до 500 000 лева, а междинните и сдруженията с до 499 служащи - за до 800 000 лева Съфинансирането е от 20% до 50% според от определения режим на помощ, категорията на предприятието и мястото на осъществяване на плана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР