Министерството на икономиката и индустрията изиска от Комисията за защита

...
Министерството на икономиката и индустрията изиска от Комисията за защита
Коментари Харесай

Икономическото министерство нареди на КЗП да провери мобилните оператори за неравноправни клаузи

Министерството на стопанската система и промишлеността изиска от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) да извърши разбор и преценка дали клаузите за индексиране на цените на мобилните услуги в договорите с общи условия, предлагани на потребителите от операторите, са неравноправни по смисъла на Закона за отбрана на потребителите (ЗЗП). Това оповестиха от пресцентъра на националния омбудсман Диана Ковачева.

За инспекцията, която ще направи КЗП, написа в писмо на зам.-министъра на стопанската система Янко Топалов до омбудсмана Диана Ковачева. То е в отговор на писмо на Диана Ковачевадо служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, в което тя показва неравноправни клаузи и нелоялни търговски практики от страна на мобилните оператори, които усилиха по едно и също време месечните си цени с 15,3 на 100, прецизират от пресцентъра на омбудсмана.

Зам.-министърът на икономиката  Янко Топалов упорства КЗП да се произнесе дали мобилните оператори оферират нелоялна комерсиална процедура по смисъла на Закон за защита на потребителя по отношение на приложената индексация на цените на мобилните услуги и дали клаузите за индексиране цените на мобилните услуги в договорите с общи условия, предлагани на потребителите, са неравноправни по смисъла на Закона за отбрана на потребителите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР