Министерството на икономиката и финансите на Южна Корея обмисля да

...
Министерството на икономиката и финансите на Южна Корея обмисля да
Коментари Харесай

Южна Корея обмисля 20% данък върху доходите от криптовалути

Министерството на стопанската система и финансите на Южна Корея обмисля да наложи 20% налог върху приходите от транзакции с криптовалута, стана ясно от изданието Cointelegraph.

Според отчет, оповестен от локалния англоезичния вестник The Korea Times, министерството е разпоредило да се преразгледат налозите за криптовалута. Korea Times цитира неизвестен чиновник, който оповестява, че министерството не е финализирало проекта си, само че означи, че държавното управление може да наложи 20% налог върху криптодоходите.

Новините за препоръчаната ставка следват известия по-рано този месец, че Южна Корея изготвя данъчен режим за облаги, осъществени от търговия с криптовалути.

Някои спекулират, че държавното управление може да категоризира облагите, получени посредством търговия с криптовалута, като "друг приход ", а не финансова облага. Другата категория приходи включва също облаги, направени от лотарийни покупки и награди.

В Южна Корея е нужна изясненост за данъчното облагане на криптовалутите. Това стана видно, когато в края на декември главната корейска борса за криптовалути Bithumb разгласи, че обмисля административни правосъдни каузи за данъчна сметка на стойност 68,9 милиона $, които съгласно нея нямат правно съображение.

Специализираното издание Cointelegraph разяснява в публикация, че регулацията на криптовалутите в Южна Корея е следила обилни промени, откакто Парк Йонг-джин, член на Комитета за национална политика от ръководещата Демократическа партия, вкара първата в историята политика за данъчно облагане на криптовалутите през 2017 година

През 2019 година Комитетът за национална политика на Народното събрание утвърди законопроект, който ще даде повече легитимност на цифровите активи, като ги подложи на по-голям надзор от страна на държавното управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР