Министерството на икономиката и eBay започват съвместни обучения за дигитализиране

...
Министерството на икономиката и eBay започват съвместни обучения за дигитализиране
Коментари Харесай

Министерството на икономиката и eBay започват съвместни обучения за дигитализиране на малки и средни предприятия

Министерството на стопанската система и eBay стартират взаимни образования за дигитализиране на български дребни и междинни предприятия. Това е станало известно по време на среща сред заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев с шефа на цифровата платформа за Източна Европа, Русия и Израел Иля Кретов, оповестиха от министерството.

Над 6 хиляди дребни и междинни предприятия, и физически лица от България все още продават артикули през световната платформа, е било оповестено на срещата. Сред техните най-големи пазари са Съединени американски щати (38 на 100 от продажбите), Англия (15 на сто), Германия (14 на сто) и други, а артикули на български търговци доближават до 140 страни по света.

Смятаме, че можем да предложим още доста на българския бизнес, е показал Иля Кретов като е обяснил, че eBay са подготвени да провеждат образования за български бизнесмени, с цел да научат повече за опциите на електронната търговия и методите да бъдат по-ефективни.

Зам.-министър Манолев e акцентира, че това е добра опция и се ангажира организацията за дребни и междинни предприятия да взе участие в подготовката на сходни образования като селектира и предложения заинтригувани компании. Обсъдени са били опциите и за образуване на ориентирани събития към българските стартъпи.

Манолев е отбелязал, че към момента електронната търговия не е задоволително добре застъпена в нашата страна. Според Евростат, към 9 на 100 от фирмите в страната продават онлайн, а към 27 на 100 от потребителите са пазарували в мрежата през последната година.

Като положителна наклонност можем да посочим, че растежът, който онлайн търговията има в България, изпреварва междинния в Европейския съюз, е споделил Александър Манолев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР