Министерството на финансите стриктно спазва законово определените ограничители при управлението

...
Министерството на финансите стриктно спазва законово определените ограничители при управлението
Коментари Харесай

МФ: Средствата в Сребърния фонд са налични в пълен размер

Министерството на финансите прецизно съблюдава законово избраните ограничители при ръководството на средствата в Единната сметка, според §15 от преходните и заключителни разпореждания на Закона за използване на наредбите на ЗДБРБ за 2022 година, ЗБДОО 2022, ЗБНЗОК за 2022 година (т.нар. удължителен закон). Това е видно от обществено наличните данни на Управление „ Емисионно “ на Българска народна банка, както и от оповестените статистически данни за размера на фискалния запас на интернет страницата на Министерството на финансите, оповестиха от министерството.

Повод за информацията са въпросите, които през днешния ден насочи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

Данните демонстрират, че за нито един интервал през месеците март и април наличностите на държавното управление не са по-ниски от законово избрания ограничител, което значи, че средства на Държавния фонд за гарантиране на устойчивостта на държавната пенсионна система (т.нар. Сребърен фонд) и средствата по стратегии и планове на Европейския съюз са налични в цялостен размер за всеки от посочените интервали. Това значи, че освен наличностите на Сребърния фонд, които за посочените интервали са в размер на малко над 3,7 милиарда лева, са налице в цялостен размер, само че е спазен и ограничителят във връзка с средствата по стратегии и планове на Европейски Съюз. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР