Министерството на финансите съветва Столичната община да увеличи билетите и

...
Министерството на финансите съветва Столичната община да увеличи билетите и
Коментари Харесай

По-скъпи билети за градския транспорт в София?

Министерството на финансите поучава Столичната община да усили билетите и картите за градския превоз. Това е едно от изискванията, с цел да бъде отпусната безплатна помощ от държавното управление в размер на 143 милиона лв., за стабилизиране на финансовото положение на превоза в София. Управляващите в общината обаче молят за помощ страната, точно с цел да не се усилват цените на билетите и картите и това не е вид за тях.

Държавата ще отпусне желаната от общината помощ за градския превоз на София, в случай че се извършат оптимизации - съкращения, промени и сливане на сдруженията. За ръководителя на общинския съвет - това е прекачване на топката. Според него оптимизации се вършат всеки месец, интервалите са увеличени на най-много, няма и линии, които да могат да бъдат съкратени.

В това писмо ни споделят, да увеличим цената на билетите,препоръчват ни обществено търпимо нарастване, като ни споделят, че по този начин ще си усили приходите, това е несериозно. Поставят ни в параграф 22, или да спрем превоз или да увеличим цената, сподели Георги Георгиев, ръководител на СОС.

В писмото, изпратено от министерството на финансите се споделя, че отрицателните последствия от коронавирус рецесията би трябвало към този момент да отшумяват. Нещо повече, в края на писмото написа, че държавното управление въпреки всичко има предпочитание да дофинансира градския превоз на София. Условието е промени. 400 души към този момент са освободени. Наесен би трябвало да влезе в действие и новата тарифна политика - пътешестване за време. Затова и болшинството в общината е срещу нарастването.

Това, което следва, е разреждане на превоза, понижаване на рейсовете, повече очакване в жегите, добави Георги Георгиев, ръководител на СОС.

Опозицията в градския парламент обаче поддържа настояванията на финансовото министерство.

Стратегическите документи на общината, които сама си е приела не се извършват и това са решение доста преди да има коронавирус рецесия и рецесия с горивата, сподели Борис Бонев,независим общински консултант.

Нещо, което може да се направи е да се обединят сдруженията, сега има пет разнообразни сдружения, които оперират и не приказват между тях, сподели Борислав Игнатов, общински консултант Демократична България.

Агенцията за държавна финансова ревизия прави инспекция в столичния автотранспорт, с цел да се откри действителното положение на сдружението и методите по които се изразходват средствата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР