Министерството на финансите на САЩ започна да прилага т. нар.

...
Министерството на финансите на САЩ започна да прилага т. нар.
Коментари Харесай

САЩ предприеха извънредни мерки заради дълга си

Министерството на финансите на Съединени американски щати стартира да ползва така наречен изключителни ограничения, посредством които да поддържа платежоспособността на федералното държавно управление, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на международните организации. Причината е, че държавното управление доближи лимита си за заеми (таван на дълга), който е в размер на 31,4 трилиона $, 

В писмо до ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти финансовият министър Джанет Йелън отбелязва, че ведомството няма да прави нови вложения в няколко посоки - в програмата за пенсионно обезпечаване на държавните чиновници, във Фонда за хората с увреждания и във Фонда за здравно обезпечаване на пощенските чиновници. Промените влизат от през днешния ден до 5 юни. Йелън обаче предизвести, че ограниченията са свързани със забележителна неустановеност, в случай че Конгресът не одобри закон за увеличение на лимита за дълга.

Правителството на Съединени американски щати в никакъв случай не е изпадало в несъстоятелност по дълга си. Но допустимият таван на отговорностите бе повишаван 22 пъти от 1997 година до 2022 година, сочат данни на Службата за бюджетна отговорност. Високопоставен представител на Белия дом твърди, че администрацията ще приоритизира договарянията за нов предел след приключване на крайния данъчен период в средата на април.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР