Министерството на финансите на САЩ обяви, че налага още санкции

...
Министерството на финансите на САЩ обяви, че налага още санкции
Коментари Харесай

Руските диаманти са под прицел

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че постанова още наказания на Русия. Обект на наказания е компанията " Алроса ", която съставлява 90 % от добива на диаманти в Русия и 28 % от добива на диаманти в международен мащаб, съобщи AFP.

Групата към този момент е обект на наказания, само че в този момент държавното управление на Съединени американски щати ги усилва. Втората компания е Обединената корабостроителна корпорация и нейните 28 дъщерни предприятия. Тя е виновна за построяването на съвсем всички военни кораби на Русия. Всичко това се прибавя към към този момент признатите западни ограничения против Москва в последните седмици. Конгресът на Съединени американски щати също така одобри възбрана за импорт на съветски енергийни източници. Западните страни вкараха наказания против агресора поради войната против Украйна, стартирана непредизвикано на 24 февруари.

Постоянните представители на страните членки на Европейския съюз утвърдиха въвеждане на ембарго върху съветските въглища и затварянето на европейски пристанища за съветските кораби в границите на пети пакет от наказателни ограничения против Русия. Санкционният пакет планува и възбрана на износа на артикули към Русия, по-специално на високотехнологични артикули, на стойност 10 милиарда евро, както заледяване на активи на няколко съветски банки. Санкциите включват възбрана на вноса, с изключение на на съветски въглища, и на дървесина и на водка от Русия. Новите наказания ще обиден също съветски предприемачи, военни и предприятия, свързани с нашествието в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР