Министерството на финансите на РС Македония в понеделник и вторник

...
Министерството на финансите на РС Македония в понеделник и вторник
Коментари Харесай

Министър Лорер заминава на работно посещение в РС Македония

Министерството на финансите на районен съд Македония в понеделник и вторник ще бъде хазаин на българската държавна делегация, ръководена от министъра за нововъведения и напредък Даниел Лорер, който дружно с финансовия министър Фатмир Бесими ще съпредседателстват първото съвещание на работната група за стопанска система, търговия и нововъведения.

По време на срещата в Скопие работната група ще разиска опциите за привличане на вложения, иновационните благоприятни условия, финансирането на планове, увеличението на комерсиалния стокообмен сред двете страни, както и целите за развиване на района и областите, в които може да има взаимни планове, оповестяват от пресслужбата на финансовото министерство.
Министър Лорер: Ако не влагаме в страната си, оставаме там, където сме – последни в Европа
Това, което обещахме на България в предизборната акция и което ще създадем, е да има напредък. За да има подобен, би трябвало да влагаме...
Прочети повече
Пред участниците ще бъдат показани Планът за интензивен стопански напредък по отношение на финансовите принадлежности, стратегическите стратегии за нововъведения, индустриалната политика и конкурентоспособност, показване на работата на фондовете за нововъведения и софтуерно развиване на двете страни, работата на Националния съвет за старт-ъп, както и работните стратегии и благоприятни условия, предлагани от банките за развиване на двете страни, Изпълнителната организация за дребни и междинни предприятия на България и Агенцията за показване на предприемачеството на районен съд Македония, както и стратегиите за развиване на селските региони на двете страни, оповестява уеб сайтът zoom.mk.

На срещата в Скопие българската страна ще бъде показана от министъра за нововъведения и напредък Даниел Лорер, заместник-министъра на финансите Андрей Цеков, заместник-министъра на земеделието Атанас Добрев, шефа на Изпълнителната организация за дребни и междинни предприятия Бойко Таков, шефа на Българска банка за развиване Валентин Михов, както и представители на други институции. От македонска страна ще вземат участие вицепремиерът по икономическите въпроси Фатмир Битичи, министърът на финансите Фатмир Бесими, министърът на стопанската система Крешник Бектеши, министърът на земеделието, горите и водното стопанство Люпчо Николовски, както и шефовете на Банката за развиване на Северна Македония Кире Наумов, на Фонда за нововъведения и софтуерно развиване Фестим Халили и на Агенцията за задгранични вложения Беким Емини. 

Междуправителствената работна група беше образувана предходната седмица в София по време на междуправителственото съвещание, по време на което бяха одобрени целите за работата и динамичността за осъществяване на работните срещи, които ще се организират един път месечно. Дейността ѝ ще бъде ориентирана към подсилване и усилване на икономическото съдействие в региона на търговията, вложенията, нововъведенията, финансите и взаимното присъединяване в стратегии и фондове на Европейски Съюз, както и съдействието сред стопанските камари.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР