Министерството на финансите има нови правила, по които отнети в

...
Министерството на финансите има нови правила, по които отнети в
Коментари Харесай

ЩЕ КАРАТ КОНФИСКУВАНИ МПС: Чиновници яхват колите на пияните джигити

Министерството на финансите има нови правила, по които отнети в интерес на страната коли да се дават на бюджетни организации за осъществяване на техните функционалности.

Това излиза наяве от заповед на министъра на финансите Асен Василев, пусната на уеб страницата на ведомството, написа " Телеграф ".

От документа излиза наяве, че на бюджетните организации ще се дават единствено коли с първична регистрация след 1 януари 2010 година, за които няма спънки да бъдат пуснати в придвижване.

Ведомствата ще могат да се възползват единствено от возила, които са били иззети или изоставени в интерес на страната или добити от нея в границите на производства по неплатежоспособност, само че не и от такива, които са били отнети поради незаконна активност.

Списъци

На шефовете на Националната организация за приходите и Агенция „ Митници “ се разпорежда да изготвят и дават на основния секретар на МФ лист с всички отговарящи на изискванията возила.

Такива информации ще се вършат два пъти месечно и ще се изпращат във финансовото министерство по електронен път. Бюджетните организации пък ще внасят в МФ стимулирани писмени претенции да им се дават коли от наличните.

Крайната дума за това кое ведомство какви коли ще получи ще има министърът на финансите. Ако в период от 6 месеца не е деклариран интерес към обещано МПС, Национална агенция за приходите и митниците ще би трябвало да му търсят покупател.

Право да употребяват отнети в интерес на страната коли ще имат и общините, висшите държавни учебни заведения и Българска академия на науките.

Длъжници

Отнети в интерес на страната коли и в този момент се дават на бюджетни организации за техните потребности според законите за Национална агенция за приходите и митниците. Това нормално са коли, отнети от лица със отговорности към фиска.

След като от предишното лято страната стартира да конфискува и коли на пияни и дрогирани, техните коли също могат да бъдат давани на служители да ги карат, стига да дават отговор на изискванията.

Возилата, които не се дават на бюджетни организации, се продават на търгове.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР