Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор

...
Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор
Коментари Харесай

Кирил Петков: Договорихме седем кораба с втечнен газ за зимните месеци

Министерството на енергетиката ще направи предложение за подписване на контракт за доставка на седем карго кораба с полутечен газ , които ще подобрят енергийната сигурност на България.

Това заяви министър председателят в оставка Кирил Петков при започване на държавното съвещание, което по думите му може да бъде последното за кабинета му .

" Условието е идващия месец да подсигурим нужната инфраструктура от Гърция и Турция. Този контракт е значима стъпка на екипа, работещ взаимно с Европейска комисия за обезпечаване на газ за зимните месеци . Така решаваме основна част от гарантирането на енергийната сигурност и държавното управление улеснява идващия кабинет ", акцентира Петков.

" Искам да ви благодаря за цялата работа, която свършихме през тези месеци. Не беше елементарно, само че имаме доста положителни резултати, с които да се похвалим. Въпреки, че ни остават няколко дни, до последния миг ние ще решаваме огромните задания и провокации пред българската стопанска система и общество ", обърна се той към министрите.

Правителството ще одобри новата стратегия за отплата за цената на тока за бизнеса от 1 юли до 30 септември. За крайните консуматори ще се утвърди таван от 250 лева като по този метод държавното управление обезпечава предвидимост на бизнеса. " Даваме 150 млн. за мярката за понижаване на цената на горивата при зареждането на бензиностанции с 25 ст. Едновременно с това стартира работа сред митниците и Национална агенция за приходите за ограничение на износа на нефтени артикули с съветски генезис , считано от 5 декември ", сподели още министър председателят в оставка.

" Отпускаме пари за ремонт на над 170 детски градини и учебни заведения в цялата страна. Средствата ще бъдат употребявани за ремонти на покриви и енергоспестяващи ограничения ", изясни министър председателят в оставка. Той добави, че ще бъде признато и законодателство, което ще подсигурява сигурността на хората, които подават сигнали за корупция.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР