Министерството на енергетиката публикува проекта на интегриран национален план за

...
Министерството на енергетиката публикува проекта на интегриран национален план за
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката публикува проекта на интегриран национален план за енергетиката и климата


Министерството на енергетиката разгласява плана на интегриран народен проект за енергетиката и климата. Документът е създаден в осъществяване на условията на Регламент (EС) 2018/1999 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на ръководството на Енергийния съюз и на дейностите в региона на климата.

Интегрираните национални проекти за енергетиката и климата на държавите-членки са в основата на системата за ръководство на Енергийния съюз и се основават на петте му измерения – декарбонизация, енергийна успеваемост, енергийна сигурност, вътрешен енергиен пазар и научни проучвания, нововъведения и конкурентоспособност.

Съгласно условията на Регламента всяка държава-членка би трябвало да показа в Европейската комисия план на интегриран народен проект в региона на енергетиката и климата. До 30.06.2019 година Европейската комисия ще извърши оценка на плана и ще издаде рекомендации за правенето на крайния вид на проекта.

Коментари, отзиви и рекомендации по документа могат да се изпращат до 30 април 2019 година на следния имейл адрес mailto:[email protected]

Документът е наличен на: https://www.me.government.bg/files/useruploads/files/_.pdf

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР