Министерството на енергетиката отчита, че на базата на постигнатите успехи

...
Министерството на енергетиката отчита, че на базата на постигнатите успехи
Коментари Харесай

Енергийното министерство: Не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока

Министерството на енергетиката регистрира, че въз основата на постигнатите триумфи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното понижаване на цената на газа, не се постанова въвеждане на двойни цени на тока.

Служебното държавно управление изрично няма да извежда битовите консуматори на свободния пазар на електрическа сила. „ България е третият чист експортьор на електрическа сила в Европа и няма да допуснем българите да се товарят с непостижими сметки за ток ”, пишат от отрасловото министерство.

От МЕ твърдят, че се поставят всички старания да се задържат и даже понижат цените на газа, което би разрешило да не се усилва цената на топлинната сила от 01.01.2023 година Този триумф ще помогне да се избегне свръхнатоварването на енергийната и електропреносна система през отоплителния сезон. При непредвидени обстановки и нов растеж на цената на газа, ще се търсят механизми за компенсиране на потребителите, прецизират още от енергийното министерство.

„ Политизирането на тематиката не е в полза на българските жители и бизнес. Министерството на енергетиката работи по разнообразни планове и антикризисни разновидности, които е готово да показа на Народното събрание за разискване и решение. Силно се надяваме проектобюджетът и предлаганите ограничения за отплата на потребителите и стабилизиране на енергийната система да не станат пленник на предизборна конкуренция ”, пишат още от МЕ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР