Министерството на енергетиката отчита, че на базата на постигнатите успехи

...
Министерството на енергетиката отчита, че на базата на постигнатите успехи
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката: Няма да се въвеждат две тарифи за тока

Министерството на енергетиката регистрира, че въз основата на постигнатите триумфи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното понижаване на цената на газа, не се постанова въвеждане на двойни цени на тока.

Служебното държавно управление изрично няма да извежда битовите консуматори на свободния пазар на електрическа сила, акцентират от ведомството.

„ България е третият чист експортьор на електрическа сила в Европа и няма да допуснем българите да се товарят с непостижими сметки за ток”, пишат от отрасловото министерство.

От МВ твърдят, че се поставят всички старания да се задържат и даже понижат цените на газа, което би разрешило да не се усилва цената на топлинната сила от 01.01.2023 година

Този триумф ще помогне да се избегне свръхнатоварването на енергийната и електропреносна система през отоплителния сезон.

При непредвидени обстановки и нов растеж на цената на газа, ще се търсят механизми за компенсиране на потребителите, прецизират още от енергийното министерство.

„ Политизирането на тематиката не е в полза на българските жители и бизнес. Министерството на енергетиката работи по разнообразни планове и антикризисни разновидности, които е готово да показа на Народното събрание за разискване и решение. Силно се надяваме проектобюджетът и предлаганите ограничения за отплата на потребителите и стабилизиране на енергийната система да не станат пленник на предизборна надпревара”, пишат още от МЕ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР