Министерството на електронното управление подкрепя създаването на първия национален отбор

...
Министерството на електронното управление подкрепя създаването на първия национален отбор
Коментари Харесай

Създават първи национален отбор по киберсигурност


Министерството на електронното ръководство поддържа основаването на първия народен тим по киберсигурност. Българският отбор ще показа страната ни на Европейското състезание по киберсигурност, което ще се организира през месец октомври 2023 година в Норвегия, оповестиха от пресцентъра на МЕУ.

EU Cybersecurity Challenge се провежда от ENISA (Агенция на Европейския съюз за киберсигурност) с упоритостта да провокира най-големите млади гении в региона на киберсигурността и киберзащитата в цяла Европа. До момента влиятелният кибер конгрес е имал седем издания, като предходната година водач измежду участниците става тимът на Дания. 

В България към този момент стартира търсенето на кибер гении сред 14 и 25 годишна възраст. Националният ни отбор ще се селектира след серия от вътрешни надпревари, като водеща ще бъде оценката на специалистите в областта на киберсигурността: Аспарух Гавраилов, Пресиан Янкулов, Пламен Калчев, Павел Георгиев и Евгени Събев. Квалификациите ще се провеждат с поддръжката на МЕУ и Националният координатор по киберсигурност за България, Петър Кирков.

Първият квалификационен рунд за българските участници ще се организира онлайн на 18-19 март 2023 година, като част от конференцията Security BSides Sofia 2023. За да станат част от българският тим младите гении ще би трябвало да се оправят с редица проблеми, задания и провокации в разнообразни области на киберсигурността. МЕУ пожелава триумф на всички млади български кибернадежди, които сигурно с горделивост и чест ще показват страната ни!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР