Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува и изпрати в Централната

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува и изпрати в Централната
Коментари Харесай

Е-министерството публикува решението и доклада за съответствието на машините

Министерството на електронното ръководство (МЕУ) разгласява и изпрати в Централната изборна комисия (ЦИК) в законоустановения период отчета за оценяване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията на Изборния кодекс и техническата спецификация, съобщи Българска телеграфна агенция.

На уеб страницата на министерството е оповестен цялостният текст на решението на МЕУ, Българския институт по метрология (БИМ) и Българския институт за стандартизация (БИС), с което трите институции удостоверяват сходството на машините. Цялото решение може да бъде прочетено.

Документът е подписан от заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов, Паун Илчев - и.д. ръководител на Българския институт по метрология, както и Ивелин Буров - ръководител на Управителния съвет на Българския институт за стандартизация.

Освен решението, от министерството разгласиха и отчет за оценяване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с Изборния кодекс и условията на техническата спецификация. Пълният текст на отчета може да бъде забелязан.

На ексклузивен брифинг през вчерашния ден от министерството увериха, че машините за годни за гласоподаване. По-рано Централната изборна комисия анулира машинния избор и реши локалните избори в неделя да се организират само с хартиени бюлетини. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР