Министерство на земеделието отпуска 16 131 000 лв. за подкрепа

...
Министерство на земеделието отпуска 16 131 000 лв. за подкрепа
Коментари Харесай

16 млн. лв. за рибарите и аквакултурите дава МЗХ

Министерство на земеделието отпуска 16 131 000 лева за поддръжка за бранш " Рибарство и аквакултури ". Новината заяви отрасловият министър Десислава Таневa на брифинг в Министерския съвет.

Мерките са общо три: право на поддръжка по размер 1.9 - краткотрайно прекратяване на рибарската активност, 2.6 - поддръжка за бранша на аквакултурата за краткотрайно, прекъсване или понижаване на производството и мярка 5.4 - преправяне на продуктите от лов на риба и аквакултури.

Емил Милев, от организация на производителите " Черноморски изгрев ", уточни, че това ще бъде първата мярка, която да поддържа притежателите на риболовни кораби. Всяка една помощ е добре пристигнала. Всички начинания са съвършени за нас, въпреки и да имаме известни забележки по програмата, ще ги почисти. Забележите ни са за несъответствието сред дребни и огромни кораби, сподели още Милев.
 Масов митинг на риболовци в Бургас - секторът бил жертван на крах
Масов митинг на риболовци в Бургас - секторът бил жертван на крах

Настояват за анулация на заповедта за възбрана на улов на бяла мида

Tачо Пашов, ръководител на Асоциацията на рибопроизводителите, разяснява, че смяната в оперативната стратегия е нужна стъпка за омекотяване на рецесията от ковид. Всяка една помощ би била навременна. Винаги споделям, че в случай че в този момент се даде една чаша вода на жадния е по-добре, в сравнение с след това една бъчва, посочи Пашов.
 Рибари недоволстват поради възбраната да ловят дунавска скумрия
Рибари недоволстват поради възбраната да ловят дунавска скумрия

От организацията по риболовство твърдят, че уловът ще бъде позволен на 15 май

По думите му българският производител би трябвало да има правото да предложи своята стока на пазара. Производителите в никакъв случай не са коментирали надценката на магазините и от Асоциацията не желаят да бъдат коментирани техните цени. Ако консуматорът не приема стоката, няма да я доставяме, уточни Пашов.

В Азия и Европа се продава продукцията на българските риболовци. Сега поради рецесията има застой в износа, което не се отразява добре и браншът е обезпокоен за реализация. 3 500 тона е миналогодишното произвеждане на черни миди в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР