Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) подготвя два законопроекта

...
Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) подготвя два законопроекта
Коментари Харесай

Земеделското министерство подготвя два законопроекта за храните

Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) приготвя два законопроекта за храните, които имат за цел да подобрят контрола върху храните и качеството на живот.

Това заяви заместник-министърът на земеделието Янко Иванов на конференция, отдадена на старта на Националната седмица на достъпа до добра храна 2019 година

Въпросът за храната постоянно е бил на напред във времето в политиката на МЗХГ и държавното управление, изключително когато става въпрос за здравословното хранене на децата, съобщи Георгиев.
 Производители упрекват ДФЗ, че основава безпорядък в доставките за учебните заведения
Производители упрекват ДФЗ, че основава безпорядък в доставките за учебните заведения

Повече от два месеца Фондът не е дал инструкции и критерии за доставките на мляко и плод

МЗХГ отдава значение както на производството на българските храни по БДС, по този начин и на одобрени стандарти. Министерството девета година организира схемите за учебен плод и учебно мляко, като задачата е възстановяване на питателните привички на децата до 4 клас на територията на цялата страна , изясни Янко Иванов.

Той се похвали и че МЗХГ е създало национална тактика за използване на схемата за предложение на плодове, зеленчуци, мляко и детски артикули в детските градини и учебните заведения до 2022-2023 година

В схемата за учебен плод и учебно мляко са включени 3400 образователни заведения и повече от 470 хиляди деца. Това е една инвестиция, която в бъдеще може да помогне за намаляването на разноски за опазване на здравето, които произтичат, сподели заместник-министърът.
 Отпада БДС за детските храни
Отпада БДС за детските храни

Браншовите организации недоволстват от неналичието на критерии

Той регистрира, че за образователната 2018-2019 бюджетът на схемите е над 15 813 000 лева, от които са изплатени близо 11 млн. лева . Към сегашния миг новите подадени заявки за утвърждение по схемата учебен плод и учебно мляко са 115, а общият брой на образователните заведения е 2592.

Форумът е следващата смяна, която обрисува трайната наклонност за схващане на обществото за храните, които консумираме. Инициативата е под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Кампанията се организира за втора година.
 Търговци сигнализират за монопол при доставките за учебните заведения
Търговци сигнализират за монопол при доставките за учебните заведения

Искат преимущество за продукта, а не за избрана фирма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР