Министерство на здравеопазването обяви критериите за лекари на Спешната въздушна

...
Министерство на здравеопазването обяви критериите за лекари на Спешната въздушна
Коментари Харесай

За Спешната помощ по въздуха се търсят анестезиолози и мед.сестри

Министерство на опазването на здравето разгласи критериите за лекари на Спешната въздушна помощ. Търсят се 20 лекари и медицински сестри, разгласи по-рано служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Лекарите и медицинските сестри, минали образованието, ще бъдат включени в дежурства в базите летище " Враждебна " - София и летище " Долна Митрополия " - гр. Долна Митрополия. Обученията ще се правят в Центъра за професионално образование към Военномедицинска академия - гр. София.

Има ясни условия за кандидатите за включване в обучителен курс " Оказване на незабавна здравна помощ по въздух ". Да са лекари с добита компетентност " Анестезиология и реанимация " или " Анестезиология и интензивно лекуване ", или " Спешна медицина " и стаж по специалността най-малко 5 години.Или да са лекари-специализанти IV курс по компетентност " Анестезиология и интензивно лекуване ". Да са медицински сестри - с опит най-малко 3 години в конструкция по реанимация и интензивно лекуване. Да владеят британски език.

Срокът за подаване на документи е до 21.04.2023 година в това число.

Одобрените по документи претенденти ще преминат медицински обзор и тест за физическа валидност в Катедрата по авиационна медицина на Военномедицинска академия. След утвърждение ще могат да се включат в обучителния курс за оказване на незабавна здравна помощ по въздух.

Продължителността на образованията ще бъде 15 дни, като се чака същите да стартират при започване на май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР