Министерство на външните работи излезе с позиция по повод реакциите

...
Министерство на външните работи излезе с позиция по повод реакциите
Коментари Харесай

МВнР се учуди от кампанията за културния център Иван Михайлов

Министерство на външните работи излезе с позиция във връзка реакциите в Република Северна Македония след " . Вчера, 22 април, в късния следобяд в позиция, оповестена на уеб страницата на Външно и във фейсбук , се показва удивление от острата позиция на представители на управляващите в РСМ и от антибългарската акция.

Позицията на Министерство на външните работи стартира по този начин:

" Изразяваме удивление от острата позиция на представители на управляващите в Република Северна Македония и антибългарската акция, водена в медии в прилежащата ни страна през последните няколко дни по отношение на откриването на клуб на сдружение " Културен център Иван Михайлов " в град Битоля на 16 април 2022 година "

Припомняме, че такава позиция бе , а в този интервал съвсем всички политически партии към този момент, .

Министерство на външните работи установи, че против България, които е насърчаван от парламентарно показани обществени персони и политици. Особена паника буди фактът, че се вършат опити за голословно приравняване на България и българския народ с фашизма . От Външно припомнят, че настояването на Договора за добросъседство е точно поради разпространяването на преднамерено неправилни исторически тълкования. На този декор е явно, че Съвместна комисия по историческите въпроси би трябвало да реализира действителен прогрес по сензитивните тематики от общата ни история, пишат още от Външно министерство.
 Ковачевски: Българската делегация в Битоля още веднъж разпали езика на омразата
Ковачевски: Българската делегация в Битоля още веднъж разпали езика на омразата

Делегацията ни върнала мемоари за към този момент отминали времена

Също по този начин в позицията се напомня, че " Културен център Иван Михайлов " е регистриран според условията на локалното законодателство и действа от 2019 година , без до сегашния миг наименованието му да е било обект на забележима отрицателна реакция на управляващите и обществеността в прилежащата ни страна. Тези обстоятелства водят до убеждението, че акцията, разразила се през последните няколко дни, в действителност не е обвързвана с името, а, интензивно ангажирана с проблемите на българите в Северна Македония и реализирането на техните права.

" Подчертаваме, че българската страна ще продължи да поставя всички нужни старания, в сходство с интернационалното право, за поддръжка и отбрана на българите в Северна Македония ", показват още от Външно министерство и декларират, че чакат от в продължаващия развой на възобновяване на доверието и за построяването на удобна среда за българите в Северна Македония.
 Стево Пендаровски: Лъжа е, че 10 000 българи са били убити в Македония след ВСВ
Стево Пендаровски: Лъжа е, че 10 000 българи са били убити в Македония след ВСВ

Той получи поддръжка от латвийски президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР