Министерство на туризма заличава вписването на 21 туроператора от Националния

...
Министерство на туризма заличава вписването на 21 туроператора от Националния
Коментари Харесай

Още 21 туроператора са заличени от националния регистър

Министерство на туризма заличава вписването на 21 туроператора от Националния туристически указател (НТР). Причината е, че сдруженията не са дали наложителна застраховка „ Отговорност на туроператора “, което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

Компаниите са със седалище и адрес на ръководство в градовете София, Варна, Пловдив, Несебър, Поморие и с. Горна Малина.

Заличаването се подхваща по заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова, според решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Научно-техническо разузнаване, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в алено. Така потребителите, при информация в регистъра ще получават информация дали туроператорът е правилен и прави активност, спазвайки закона.

Определен е интервал от две години, през който заличените сдружения нямат право да декларират регистрация за осъществяване на туроператорска активност. Срокът се дефинира считано от датата на издаване на актуалната заповед.

Според Закона за туризма всеки регистриран туроператор годишно би трябвало да подписва контракт за застраховка „ Отговорност на туроператора “ с сдружение по смисъла на Кодекса за застраховането и да я показа на министъра на туризма, в 14 дневен период от сключване на съглашението. След това тя се вписва и в Националния туристически указател.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР