Министерство на туризма отвори за кандидатстване схемата в помощ на

...
Министерство на туризма отвори за кандидатстване схемата в помощ на
Коментари Харесай

Туристическият бранш кандидатства по втората схема от 30 млн. лв.

Министерство на туризма отвори за кандидатстване схемата в помощ на българския туризъм. Средствата по нея са на стойност от 30 млн. лева Това е втората скица, планувана за туристическия бранш, като компаниите ще компенсират загуби, зародили директно или индиректно от наложените ограничавания около пандемията.

Средствата по първата скица, чийто бюджет още веднъж бе 30 млн. лева, бяха разпределени още в края на предходната година.

Безвъзмездните средства по актуалната помощ ще се дават еднократно и ще се разпределят на симетричен принцип по отношение на броя на подадените и позволени до разглеждане заявки за подкрепяне и осъществения оборот без Данък добавена стойност през 2019 година, само че не повече от 20 на 100 от същия, прецизират от отрасловото ведомство.

Указанията и разпоредбите са оповестени в Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ). Крайният период за кандидатстване изтича на 04.02.2022 година в 16:30 часа. Фирмите може да се срещнат с напътствията на следния линк.

Припомняме, че мярката получи утвърждение от Европейска комисия единствено преди 10 дни. Веднага след нея бе утвърдена и помощта за туроператорите на стойност от 6 млн. лева.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР