Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци

...
Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци
Коментари Харесай

Правителството внася законопроект за край на златните паспорти

Министерство на правораздаването предлага приемането на българско поданство от чужденци против вложения да отпадне. Това ще стане с изменение в Закона за българското поданство, от който ще отпаднат член 12а и 14а.

Досега получаващите поданство можеха да останат за непрекъснато в България в случай че са създали инвестиции най-вече в закупуване на държавни скъпи бумаги на стойност над един милион лв. или са вложили сума над един милион лв. в лицензирана кредитна институция по контракт за доверително ръководство, надлежно са нараснали инвестицията при същите условия до два милиона лв.. Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско поданство обаче или на някой от идващите стадии на производството се оказва, че инвестицията не е налична. Причината - направена е продажба на закупените скъпи бумаги или поради осъществени други разпоредителни дейности. Това е посочил разбор на държавното управление.
Пеевски написа законопроект против златните паспорти
Депутатите от ПГ на Движение за права и свободи считат, че би трябвало да се форсира отпадането визите за жителите на Европейския съюз, респективно и за България....
Прочети повече
Необходимостта от анулация на опциите за придобиване на българско поданство посредством вложения се обуславя от неналичието на действителни вложения в българската стопанска система, защото посредством тях посредством не се откриват работни места, показва Министерският съвет.

Извън това в следващо свое писмо от юни 2021 година, Европейската комисия показва безпокойствие от продължаващата в България законова опция за придобиване на българско поданство по натурализация в подмяна на авансово избрани заплащания. Според Европейска комисия по този метод страната ни постанова на други държави- членки задължението да признават за жители на Европейски Съюз лицата, натурализирани на това съображение, и да им дават всички права, произлизащи от този главен статут.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР