Министерство на културата обявява конкурсна сесия за предоставяне на финансова

...
Министерство на културата обявява конкурсна сесия за предоставяне на финансова
Коментари Харесай

МК обявява конкурсна  сесия за предоставяне на  финансова подкрепа на творчески проекти в областта на литературата

Министерство на културата афишира конкурсна сесия за даване на финансова поддръжка на креативен планове в региона на литературата според Правилата за изискванията и реда за осъществяване на сесия за подкрепяне на креативен планове в региона на литературата /Правилата/, одобрени със заповед № РД 09-1378/30.12.2020 година на министъра на културата.
Право да аплайват в конкурсната сесия за финансова поддръжка на креативен планове имат физически лица, осъществяващи активност в региона на литературата – белетристи, поети, журналисти, литературни критици и историци, драматурзи, с издадени в книжен формат една и повече книги или сложена на сцена най-малко една авторска пиеса.
Общата сума за финансиране на планове е 400 000 (четиристотин хиляди) лв..
Размер на финансовата поддръжка за един план – до 6000 (шест хиляди) лв..
Срок за осъществяване на плана – 1 година от влизане в действие на контракта.
Проектните оферти се правят оценка според критериите по член 11, алинея 2 от Правилата за изискванията и реда за осъществяване на сесия за подкрепяне на креативен планове в региона на литературата.
С Правилата за изискванията, реда за осъществяване на сесия за подкрепяне на креативен планове в региона на литературата, както и с формуляра за кандидатстване, можете да се запознаете

Документите се подават, попълнени в два екземпляра на книжен притежател, с краен период – 30 дни от датата на оповестяване на конкурсната сесия на уеб страницата на Министерството на културата – до 11 август, на адрес: Министерство на културата, София 1040, бул. „ Александър Стамболийски “ №17.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР