Министерство на енергетиката и Министерство на регионалното развитие публикуваха днес

...
Министерство на енергетиката и Министерство на регионалното развитие публикуваха днес
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков с важно съобщение до народа: Съдбите на хиляди у нас са засегнати

Министерство на енергетиката и Министерство на районното развиване разгласиха през днешния ден дълго чаканите проекти за териториално развиване на регионите на Стара Загора, Перник и Кюстендил. Става дума за вложение на над 2 милиарда лв. европейски средства и визира орисите на хиляди хора у нас. Това сподели при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет министър председателят Николай Денков.
През идващите седмици тези проекти ще бъдат разисквани и по районите и със обществените сътрудници, тъй че да се чуят всички оферти, да бъдат допълнени и до края на септември да бъдат изпратени в Европейска комисия за разискване. Очакванията са до края на годината да бъдат признати, с цел да се започват действия и да стартират вложенията, сподели Денков.
Важно е да се регистрира, че тези проекти плануват редица ограничения, свързани, не просто със опазване на работни места, а с развиване на районите по най-съвременен, съвременен, софтуерен и стопански метод. Двете министерства през идващите години би трябвало да работят доста тясно с Министерство на стопанската система, Министерство на нововъведенията и растежа, с цел да бъдат привлечени вложители, а и също с Министерство на образованието и общественото министерство, с цел да може хората да бъдат подкрепени в тяхната подготовка, да се приспособява просветителната система с учебните заведения, с цел да се осъществят по най-хубавия метод.
В проектите е планувано да се развият модерни технологии, свързани с производството, разпределението и потреблението на зелен водород, опциите за произвеждане на сила от нови енергийни източници, които да допълват въглищните централи, благоприятни условия за привличане на вложители от напълно ново потомство – произвеждане на акумулатори, нови технологии, каквито у нас сега няма.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР