Министерският съвет за втори път одобри законопроект за противодействие на

...
Министерският съвет за втори път одобри законопроект за противодействие на
Коментари Харесай

Правителството за втори път одобри законопроекта за борба с корупцията по високите етажи на властта

Министерският съвет за повторно утвърди законопроект за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности. Това заяви на брифинг служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо. 

Ще се сътвори орган, който да преследва корупцията. Да я преследва в наказателноправен смисъл, като я проверява. Ще проверява висшите етажи на властта и единствено тях. Ще ги проверява за корупционни закононарушения и единствено за тях. Ще се концентрира там, където в действителност боли, съобщи Зарков. 

Правосъдният министър посочи, че комисията ще бъде формирана от петима членове, които ще се избират от Народното събрание, от президента и от висшите съдилища.

Тази комисия няма да има непрекъснат ръководител, а всеки един от петимата ще бъде ръководител за една година в общия им петгодишен мандат. Идеята е всеки един от тях да знае, че различен, определен от различен орган, ще огледа същите преписки единствено след няколко месеца. Под тяхно управление ще работят проверяващи инспектори. Много от тях ще дойдат от особено звено в сегадействащата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), уточни той. 

Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо напомни, че този законопроект беше внесен в предходния парламент, само че стигна само до първо четене в пленарната зала, без да бъде извървявана законодателната процедура до дъно. Той изрази вяра идващото Народно заседание да го одобри дефинитивно. 

Вече нямаме време за губене. Нямаме потребност да ни се споделя от чужбина какви са личните ни проблеми, сподели още Зарков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР