Министерският съвет прие решение за внасяне в Народното събрание на

...
Министерският съвет прие решение за внасяне в Народното събрание на
Коментари Харесай

Платили сме над 740 хил. лева по присъди на ЕСПЧ срещу България

Министерският съвет одобри решение за внасяне в Народното събрание на Деветия годишен отчет за осъществяването на решенията на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) по каузи против България за 2021 година

Темите на отчета са обособени в три елементи. В първата е показана настояща информация за броя на неоправдателните решения за миналата година, броя на висящите тъжби пред Европейски съд по правата на човека и обобщение с някои решения на Европейски съд по правата на човека против България, постановени през годината.

Втората част съдържа обща информация за осъществяването на решенията на Европейски съд по правата на човека против България, в това число сравнителна статистическа информация. Посочени са изпълнените през годината решения, както и тези, по които е бил реализиран прогрес.

Третата част визира съществени проблеми, произлизащи от решенията на Съда и показва ограниченията, който законодателната, изпълнителната и правосъдната власт следва да подхващат за сполучливото осъществяване на решенията и попречване на бъдещи нарушавания на Конвенцията и неоправдателни решения против България.

В Доклада се показва, че България е на 14-то място по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР