Министерският съвет прие решение за утвърждаване на годишните разчети на

...
Министерският съвет прие решение за утвърждаване на годишните разчети на
Коментари Харесай

За 2022 г. Държавен фонд Земеделие с 2.834 млрд. лв. от ЕС

Министерският съвет одобри решение за одобряване на годишните планове на Държавен фонд „ Земеделие " за 2022 година за средствата, които ще получи от Европейския съюз.

Планирани са общо 2.834 милиарда лв. за финансиране на директните заплащания на повърхност, пазарните ограничения, Програмата за развиване на селските региони и Програмата за морско дело и риболовство.

От тях 2.600 милиарда лв. са за сметка на Европейски Съюз, а 234.4 млн. лв. са от националния ни бюджет.

За развиване на селските региони са планувани 788.7 млн. лв.. Основно заплащанията ще се ориентирани по размер 4 „ Инвестиции в материални активи ", мярка 6 „ Развитие на стопанството и стопанската активност ", мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони " и мярка 19 ЛИДЕР.

По линия на директните заплащания от Програмата за развиване на селските региони са заложени 276.1 млн. лева, които ще обгръщат направленията агроекология и климат, биологично земеделие, Натура 2000, региони с естествени или други характерни ограничавания и хуманно отношение към животните.

По схемата за единно заплащане на повърхност са избрани 1.607 милиарда лв., като с част от средствата ще бъдат осъществени заплащания за животни, плодове, зеленчуци.

По Програмата за морско дело и риболовство за интервала 2014-2020 година са разчетени 44.3 млн. лв..

За по този начин наречените пазарни ограничения са планувани 117.9 млн. лева, като те включват Националната стратегия по пчеларство, скица „ Училищен плод ", скица „ Училищно мляко ", Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш и други схеми.

Междувременно Министерският съвет утвърди и  спомагателни разноски по бюджета на Държавен фонд „ Земеделие “ за 2022 година в общ размер до 27 млн. лв.. Средствата ще са нужни за финансиране на разноски за Данък добавена стойност на общини по утвърдени за подкрепяне планове. По Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 - 2020 година ще бъдат осъществени заплащания за Данък добавена стойност в размер на 25 млн. лв.. Средствата по Програмата за морско дело и риболовство за интервала 2014 - 2020 година са в размер на 2 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР