Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна

...
Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна
Коментари Харесай

До 30 ноември удължиха извънредната епидемична обстановка

Министерският съвет одобри решение за удължение периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура, считано от 1 октомври 2020 година до 30 ноември 2020 година

Пандемията от COVID-19 продължава да съставлява тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб.

По данни на Европейския център за предварителна защита и надзор по болесттите, към 19.09.2020 година в света са регистрирани 30 540 446 доказани случая на COVID-19, от които 952 724 умряли.

От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз /Европейското, икономическо пространство и Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, с сбор умряли — 185 945.
 С два месеца удължение на изключителната епидемиологична конюнктура желае Кунчев Обновена
С два месеца удължение на изключителната епидемиологична конюнктура желае Кунчев

По думите му нови ограничения не се плануват

В България към 19.09.2020 година са обявени 18 733 болни и 753 умряли от COVID-19. В страната продължава неподходящото развиване на епидемиологичната конюнктура, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, породени от новия ковид, на фона на намаляваща заболяемост и опазване степента на болнично лекуване на болни с умерена и тежка клинична картина.

Удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура и използването на противоепидемичните ограничения в страната цели понижаване въздействието на COVTD-19 върху публичното здраве и здравната система. Това е изключително значимо за запазване здравето и живота на лицата с нараснал риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване - възрастни, хора с хронични и онкологични болести и имунокомпрометирани положения, в условия на по едно и също време разпространяване на сезонен грип и COVID-19.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР