Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата

...
Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата
Коментари Харесай

Избраха председател на Надзорния съвет на НЗОК

Министерският съвет одобри решение за смяна на представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и дефинира за негов председател Михаил Околийски, оповестиха от държавната пресслужба. 

За представители на страната са избрани Михаил Околийски, Илко Гетов, Георги Клисурски и Румен Спецов, на местата надлежно на Момчил Мавров, Людмила Петкова, Мария Беломорова и Борис Михайлов.

Михаил Околийски понастоящем е заместник-министър на опазването на здравето. От 2014 година до юни 2023 година е ръководещ офиса на Световната здравна организация в България. В интервала 1998 – 2014 година е доцент в Националния център по публично здраве и разбори, бранш " Психично здраве “, и прави експертна активност в региона на психологичното здраве, създаването на планове и национални стратегии и провеждането на епидемиологични проучвания. От 1990 до 1998 година работи в Хумболтов университет, Берлин, Германия, в региона на психологичната рехабилитация.

Илко Гетов също е заместник-министър на опазването на здравето. От юни до октомври 2022 година е ръководител на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, а от март до ноември 2013 година – негов член. От юни 2013 година до февруари 2020 година е ръководител на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. От 2018 година до момента е професор в Университет " Проф. доктор Асен Златаров “, Бургас. Притежава извънреден опит в региона на фармацията и лекарствената политика.

Георги Клисурски е заместник-министър на финансите. От август 2022 година до март 2023 година е ръководител на Съвета на шефовете на " България Хели Мед Сървиз " ЕАД - първото българско държавно сдружение, основано за осъществяване на полети за незабавна помощ по въздуха с хеликоптер. От декември 2021 година до юли 2022 година е консултант на вицепремиера по европейските фондове и министър на финансите Асен Василев. Има опит като икономист-консултант в областта на сливането и придобиването на компании, в сходство с правото на конкуренцията в Европейския съюз и Съединени американски щати. 

Румен Спецов е актуалният изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП). Длъжността изпълнителен шеф на организацията Спецов е заемал и в интервала май 2021 година – август 2022 година Той е дълготраен чиновник на организацията. В интервала 2001 – 2006 година е работил в Териториална дирекция на Национална агенция за приходите – Добрич, а в интервала 2009 – 2015 година – в Централното ръководство на Национална агенция за приходите. С дълготраен опит в региона на данъчната политика и отбраната на националната сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР