Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата

...
Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата
Коментари Харесай

Васил Пандов е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Министерският съвет одобри решение за смяна на представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

За представители на страната са избрани Васил Пандов, Виолета Лорер и Естел Василева - Тодорова. Те ще заемат местата на Александър Златанов, Людмила Петкова и Мария Беломорова.

Васил Пандов, който ще бъде новият ръководител на Надзорния съвет на НЗОК, е шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето. Той е лекар по право от 2013 година, доцент по интернационално частно право от 2018 година и постоянен учител по интернационално частно право в Юридическия факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ от 2009 година. Оказвал е юридическа помощ на Българския лекарски съюз от 2003 до 2009 година и на Българския фармацевтичен съюз от 2007 година.

Виолета Лорер, която е брачна половинка на министъра на нововъведенията и растежа - Даниел Лорер, през 2013 година, заема поста зам.-министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на министър-председателя Марин Райков, а през 2021 година заема поста зам.-министър на финансите в първото служебно държавно управление на министър-председателя Стефан Янев. През интервалите на заемане на двете длъжности е член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Естел Василева - Тодорова, през 2013 година приключва интернационалните стопански връзки в Университета за национално и международно стопанство. През 2016 година приключва предприемаческа стратегия в Съединените американски щати. В интервала от 2014 година до 2021 година поредно заема няколко длъжности, включително началник екип, инспектор в интернационалния вътрешен одит и бизнес инспектор в групата на интернационалната компания " Нестле ". В интервала май - август 2021 година е консултант на министъра на финансите в първото служебно държавно управление на министър-председателя Стефан Янев.

В Надзорния съвет на НЗОК влизат деветима представители с мандат от 5 години. От тях един е излъчен от представителните организации за отбрана правата на пациентите; двама пазят ползите на представителните организации на служащите и чиновниците и двама - на представителните организации на работодателите. Останалите четирима членове на Надзорния съвет на НЗОК са представителите на страната, един от които е изпълнителният шеф на Националната организация за приходите - Румен Спецов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР