Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република

...
Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република
Коментари Харесай

Сериозни рокади сред високите етажи в Българската армия

Министерският съвет одобри Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да назначи бригаден военачалник Пламен Йорданов на длъжността „ Началник на щаба на Сухопътните войски “, считано от 01.01.2023 година

Правителството предлага също по този начин полковник Иван Иванов да бъде назначен на длъжността „ Заместник-началник на щаба по интервенциите “ в щаба на многонационалния корпус „ Югоизток ” в Сибиу, Румъния и да бъде почетен с виеше военно звание „ бригаден военачалник “, считано от 01.02.2023 година.

Бригаден военачалник Маргарит Михайлов е препоръчан за назначение на длъжността „ Командир на 61-ва механизирана бригада “, считано от 10.12.2022 година

Министерският съвет предлага още да бъде публикуван декрет за освобождението на бригаден военачалник Деян Дешков от длъжността „ Командир на 61-ва механизирана бригада “ и за назначението му на длъжността „ Командир на Сухопътните войски ”.
Правителството предлага бригаден военачалник Деян Дешков да бъде почетен с висше офицерско звание „ генерал-майор “, считано от 10.12.2022 година.
Кабинетът предлага още генерал-майор Михаил Попов да бъде освободен от длъжността „ Командир на Сухопътните войски “, да бъде назначен на длъжността „ Заместник-началник на защитата ” и да бъде почетен с висше офицерско звание „ генерал-лейтенант ”, считано от 10.12.2022 година.

Генерал-лейтенант Димитър Илиев е препоръчан за освобождение от длъжността „ Заместник-началник на защитата “ и от военна работа, считано от 10.12.2022 година., заради навършване на пределната възраст за притежаваното звание.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР