Министерският съвет прие Решение за определяне на условията и реда

...
Министерският съвет прие Решение за определяне на условията и реда
Коментари Харесай

Определиха как ще се съхраняват машините за гласуване

Министерският съвет одобри Решение за установяване на изискванията и реда за съхранението на устройствата за машинно гласоподаване , оповестиха от Министерски съвет. 

Съгласно държавното решение, за обезпечаване произвеждането на всички типове избори техническите устройства за машинно гласоподаване следва да се съхраняват на уместно място (складови пространства или подобни), отговарящо на изискванията за задоволително пространство за предпазване, инсталиране и тестване, разтоварване, систематизиране и превозване на машините, както и на характерните условия за съхранението им (температура, повърхност, осветеност и др.), избрани от Централната изборна комисия (ЦИК).

До обезпечаването на подобаващи пространства – държавна благосъстоятелност, предопределени за съхранението на техническите устройства за машинно гласоподаване, се планува да се употребяват наети от Централната изборна комисия за период не по-дълъг от 2 години пространства – частна благосъстоятелност, отговарящи на условията. 

Министерство на вътрешните работи следва да реализира външната защита на пространствата , в които се съхраняват техническите устройства за машинно гласоподаване. ЦИК упражнява надзор върху съхранението на техническите устройства за машинно гласоподаване. Достъпът до пространствата се реализира единствено с позволение на ЦИК. 

Решението планува още при обезпечаване на пространства – държавна благосъстоятелност, нужните финансови средства за привеждането им в сходство с посочените условия, да се обезпечават по реда на член 109, алинея 3 от Закона за обществените финанси.

Приемането на държавното решение ще разреши на Централната изборна комисия да подписа нов контракт за предпазване на устройствата в пространства – частна благосъстоятелност, до обезпечаването на пространства – държавна благосъстоятелност. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР