Министерският съвет прие решение за одобряване на позицията и актуализиране

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на позицията и актуализиране
Коментари Харесай

Одобрени са позицията и съставът на българската делегация за участие в междуправителствена конференция

Министерският съвет одобри решение за одобрение на позицията и актуализиране на състава на българската делегация за присъединяване в Междуправителствената конференция за изработването на правно обвързващ инструмент по Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право от 1982 година за предпазване и стабилно потребление на морското биологично многообразие в зоните оттатък национална пълномощия.

С присъединяване си българската делегация поддържа този важен развой в границите на Организация на обединените нации, който ще даде своето отражение както в региона на интернационалните връзки по океаните и морското право, по този начин и за постигането на Целите за стабилно развиване.

Междуправителствената конференция се привиква на съображение резолюция 72/249 на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации. Целта е договарянето и приемането на план на Споразумение по използването на Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право от 1982 година за предпазване и стабилно потребление на морското биологично многообразие в зоните оттатък национална пълномощия. Към сегашния миг в границите на Организация на обединените нации се разисква концепцията за провеждането на пета сесия на конференцията през лятото на 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР