Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична
Коментари Харесай

Държавата отпуска половин милион лева за околовръстно на село Радиново

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ).
Прочетете още
От бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа на Община Марица ще се дават средства в размер до 482 466 лева с Данък добавена стойност за създаване на детайли от общинската пътна инфраструктура: " Южен околовръстен път на с. Радиново, разположен в Общ устройствен план на община Марица, област Пловдив - Втори стадий - 1-ви сектор от км 0+000 до км 2+030.73 " - първи подетап: от км 1+030 до 1+360 - северно платно.

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план „ Изграждане на нова складово-логистична база на „ Бултекс 99 “ ЕООД - първи стадий “ в с. Радиново.

Инвестицията по плана е в размер на 18.5 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 5 нови работни места.

Изграждането на Южен околовръстен път ще улесни достъпа и действието на фирмите в индустриална зона Марица, както и опцията за привличане на нови вложители, които да допринесат за устойчивото развиване на общината. С построяването на Южен околовръстен път на с. Радиново ще се пренасочи тежкотоварният трафик, които сега минава през селото. Това ще докара до по-добра пътна конюнктура и понижаване на риска от пътно-транспортни катастрофи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР