Министерският съвет прие решение, с което освобождава Петър Горновски от

...
Министерският съвет прие решение, с което освобождава Петър Горновски от
Коментари Харесай

МС сгрешили: Шефът за ДАМТН не напуска, те го освобождават

„ Министерският съвет одобри решение, с което освобождава Петър Горновски от длъжността ръководител на Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Правителственото решение е разследване от желанието на господин Горновски да напусне поста “. Това оповестиха от Министерски съвет следобяд в сряда.

Новината, че е решил да напусне, изненадала и самия Петър Горновски, стана ясно в последвалите му медийни изяви.

„ На 12.10.2022г. в 15:45ч. научих от медиите, че съм освободен по лично предпочитание от длъжността ръководител на Държавна организация за метрологичен и механически контрол, което опонира напълно с истината. Не съм подавал заявление за освобождение от служба до Министерски съвет “, показва  инж. Горновски в свое послание.

Три часа по-късно и Министерски съвет потвърдиха, че грешката е тяхна с ново известие до медиите.

„ Във връзка с публикуваната по-рано през днешния ден информация за освобождението на Петър Горновски от длъжността ръководител на Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Ви осведомяваме за позволена техническа неточност. Уточняваме, че господин Горновски е освободен по предложение на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. Молим да ни извините за позволена неправилност в публикуваното прессъобщение. С почитание: Правителствена осведомителна работа “, споделиха оттова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР