Проучваме дали можем отговорно да предоставим възможност за създаване на

...
Проучваме дали можем отговорно да предоставим възможност за създаване на
Коментари Харесай

OpenAI проучва как да генерира порно

Проучваме дали можем отговорно да предоставим опция за основаване на наличие за възрастни
OpenAI  има извънредно строга политика, която не разрешава ChatGPT и DALL-E да се употребяват за генериране на порно. Компанията обаче обмисля дали въпреки всичко да не сътвори версия на изкуствения си разсъдък " за възрастни ", написа Futurism.

" Проучваме дали можем отговорно да предоставим опция за генериране на еротично наличие в подобаващ за възрастта подтекст ", се споделя в проектодокумент на компанията. " Очакваме с неспокойствие да разберем по-добре упованията на потребителите и обществото за държанието на модела в тази област. "

Темата ще става се по-актуално, поради предстоящото стартиране на AI-генератора на видео Sora. Съществуват и редица етични спънки.

Знаем за голям брой произшествия, при които звезди са били обект на полови подправени изображения, генерирани от AI. Освен това има риск изкуственият разсъдък да генерира изображения на малолетни или да сътвори " двойници " на възпитаници.

Вътрешните лица на OpenAI, натоварени да схванат по какъв начин би трябвало да се държат другите му системи за изкуствен интелект, безспорно са добре осведомени с тези проблеми.

Дори OpenAI да не сътвори AI-генератор на порно, то духът от бутилката е към този момент изтърван и в близкото бъдеще ще се появи и подобен логаритъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР