Министерският съвет прие промени в Закона за социалното подпомагане. Това

...
Министерският съвет прие промени в Закона за социалното подпомагане. Това
Коментари Харесай

Лазаров: Ще разширим обхвата на лицата, които ще бъдат подпомагани

Министерският съвет одобри промени в Закона за общественото подкрепяне. Това заяви министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров след съвещанието на Министерски съвет. Според Лазаров с препоръчаните промени ще се разшири обсегът на лицата, които ще бъдат подпомагани.

Лазаров съобщи, че са подхванати следните 3 дейности – установяване на границата на бедността, като основа по отношение на правото и размерите на обществените помощи, основаване на механизъм за постоянна актуализация на обществените помощи.

„ Разширяването на лицата, които ще бъдат предмет на подкрепяне се реализира с слагането на границата на бедността и облекчение на достъпа до обществени помощи – понижаване на периода за наложителна непрекъсната регистрация в Бюрата по труда – този период от 6 месеца е понижен на 3, понижено е и количеството на общественополезния труд от 14 дни по 4 часа на ден на 40 часа месечни “, добави Лазар Лазаров.

Той изясни, че са понижени и периодите при още един отвод при полагане на общественополезен труд. Социалният министър разгласи, че се планува да бъдат въведени нов тип помощи.

Лазар Лазаров посочи, че ще могат да се подават заявки на територията на цялата страна, като е предоставена опцията това да се случва и по електронен път.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР