Министерският съвет прие Постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на

...
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на
Коментари Харесай

Одобрени са вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на културата

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на вътрешнокомпенсирани промени на одобрените разноски по области на политики/бюджетни стратегии по бюджета на Министерството на културата за 2022 година.

С плана се трансферират финансови разноски от „ Политика в региона на основаване и разпространение на модерно изкуство в страната и в чужбина и достъп до качествено художествено обучение ”, бюджетна стратегия „ Сценични изкуства “ в разноски за личен състав.

Индивидуалните съществени месечни заплати на чиновниците в министерството са ниски и несъобразени с натовареността, отговорностите и спецификата на реализираните от тях действия. Създаването на екип от висококвалифицирани експерти и задържането им в обществения бранш, съответно в Министерството на културата, изисква съответно възнаграждение и понижаване на риска от редукция на административния потенциал заради текучество и овакантяване на чиновници на експертно равнище. Изключително конкурентната среда на хонорари за качествени и подготвени експерти изисква предприемане на ограничения за попречване на приключване на експертиза и надлежно понижаване на правното застраховане на процесите и законосъобразността на дейностите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР